Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
szeniorszalon

Miliő - No'3: Húsvéti asztalunk



húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

A nagy családi ünnepek, mint a Húsvét és a Karácsony főszereplője az étkező asztal. Manapság azonban már nemcsak az számít, hogy mit teszünk az asztalra, hanem az is, hogy hogyan. Az ünnepi asztal eleganciáját a tálalás és az artisztika (étel szobrászat) adja. 

 

A tálalás kultúrája évezredek óta ismert, gondolj csak az aprólékos gonddal megmunkált arany- és ezüst tálakra, kupákra, kelyhekre amik a főúri méltóságok lakoma asztalát ékesítették.

Vagy arra, hogy még manapság is micsoda érték, féltve őrzött családi kincs,  egy-egy finoman rajzolt porcelán étkészlet, amit még a Nagyi is az ő Nagyijától örökölt. Forintosított értéke sem kevés egy porcelán étkészletnek. A képen látható, Síssy nevét viselő Zsolnay porcelán készlet piaci ára több mint 500 ezer forint! Gondolj csak bele: félmillió(!!!) ami az ünnepi asztalra kerül, azért, hogy eleganciájával emelje az ünnep fényét! 

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

 

Szerencsés vagy, ha megörökölted a Nagyiét! Ha nem - törekedj rá, hogy megszerezhess egy ilyet, legyen mit a lányodra, unokádra hagyni! 

Ne ijedj meg, azért addig sincs baj, amíg nincs ilyen étkészleted! 

Ha engeded szárnyalni a fantáziádat, akkor az artisztika alapvető elemeinek segítségével igazán elegáns ünnepi asztalt varázsolhatsz.

Hogyan?

Vegyük például a palacsintát. Egyszerű esetben így szervírozod:

 

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

Ünnepi alkalomkor pedig így, kreatívan. Lepke könnyű palacsintát, lepke formában...

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

Bár, elfér éppen az asztalon a palacsinta is, azt mindenki szereti és a bőség zavarában is akad rajongója!

A húsvéti terülj, terülj asztalkánkról nem hiányozhat a sonka, gusztusosan tálalva (jó éles kés szükségeltetik)

 

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

...a fonott kalács..

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

...az alkalmi terítés, amikor a szalvétával varázsoljuk az asztalra a Nyuszit...

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

...így már akár hozzá is lehet látni a pazar húsvéti hidegtál elfogyasztásához...

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

Ebben a húsvéti húsos tortában minden benne van, ami szem szájnak ingere: rózsa sonkából, csibék tojásból, répából csőrrel, taréjjal, az emeletet sajt oszlopocskák tartják, paradicsom díszekkel, a fű fodros petrezselyem. Pazar. 

Nálam bármi is kerül az asztalra, elmaradhatatlan a tulipán csokor, paradicsomból, újhagymából. Óriási sikere van mindig és még túl nagy kézügyesség sem kell hozzá.

Nézd:

 

húsvéti asztal terítés díszítő ötlet

A paradicsomot hosszában bevágod, a belseje felét kikaparod, a helyére túrókrémet töltesz, (bár ez el is maradhat, a natúr paradicsom is elég ínycsiklandó), az alsó felébe pedig szárként egy-egy szál újhagymát illesztesz.

Na, hajrá! Ügyeskedj! Ne akarj minden áron wellneszelni, mert a Kingáék, meg a Móniék és a Rolandék is odamentek... Arra ráérsz majd akkor, ha már megöregedtél, ropognak a csontjaid meg az ízületeid... A húsvét családi ünnep, tedd is azzá otthon, a szeretteidnek! Nem kárba veszett idő ez: épülsz, szépülsz, okosodsz!

Ami pedig a legfőbb: te gondoskodsz a felejthetetlen ünnepi miliőről! 

 

(fotók: Pinterest, dekorella.hu, receptváros.hu)

Tovább
0

Mindjárt Húsvét!



Nagy rohanásban vagyok! Egy csomó minden kell még az ünnepre! A sonka már megvan, de nincs még újhagyma, retek, paradicsom, fejes saláta... Nem is sorolom, mert csak megy vele az idő... Most csak beugrottam egy pillanatra, hogy szóljak: a műkörmöst ki ne hagyd! Húsvéti, ünnepi legyen a körmöd is!

húsvét télapó csoki ünnepek

Jut eszembe! Mielőtt elindultam vásárolni, összefutottam a facebookon a magyar népi humor aktuális gyöngyszemével. Hááááát....

húsvét télapó csoki ünnepek

Az a legnagyobb vicc benne, hogy nem vicc! Állítólag egyik vidéki kisvárosunk vegyes boltjában valóban tart a téli kiárusítás...

Ügyes!

Amúgy, ha az időjárást nézzük, még megérhetjük, hogy húsvétkor köszöntjük majd a Télapót, karácsonykor meg várjuk majd a Nyuszit!

Most (még) azért kellemes, vidám húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

húsvét télapó csoki ünnepek

( Fotók: Röhögőgörcs V2 FB, giphy.com)

Tovább
0

szeniorszalon

blogavatar

Az élet sokkal, de sokkal boldogabb lenne, ha 80 évesen születnénk, és onnan közelítenénk fokozatosan a 18 felé. Mark Twain

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek